Torghandel

Du kan stå på torget om du vill sälja saker, visa upp någonting eller förmedla en politisk åsikt. Beroende på vad du tänker göra kan du behöva söka tillstånd.

I Enköping kan du stå på torget om du vill sälja saker, om du vill visa upp någonting eller vill förmedla en politisk åsikt. Torghandeln kan ske med fasta eller tillfälliga platser.

I Enköping är torghandel tillåten varje helgfri dag under året mellan klockan 9 och 18. På lördagar pågår torghandeln mellan 9 och 16.

Vi debiterar inga avgifter för markupplåtelse för uteserveringar och torghandel under 2021.

Vanliga frågor

För att flytta ut din verksamhet utanför din butik eller restaurang behöver du söka tillstånd hos polisen.

Polisens tillståndsenhet på polisens webb­plats

Vi får sedan din ansökan och meddelar dig om det går bra och vad som du behöver tänka på. Om du har tänkt att flytta ut på trottoaren behöver du se till att människor kan gå förbi på trottoaren. Det behöver vara ett utrymme på 1,30 meter fri passage.

Med anledning av pandemin debiterar vi inga avgifter för markupplåtelse för uteserveringar under 2021. Vi förlänger också säsongen för uteserveringar till och med den 31 oktober 2021, det vill säga en månad längre än normalt.

Du kan hyra en ledig torgplats på Stora torgets östra del eller på Kammakartorget. Kontakta Torggrillen så får du en biljett.

Under 2021 tar vi inte ut någon avgift för dig som vill stå på torget. Du måste ändå ta kontakt med Torggrillen för att få en biljett att du hyr en plats.

Säsongen för torghandel pågår 1 april–31 oktober. Övriga delar av året rekommenderar vi att du står där onsdag och fredag klockan 9–18 och lördag klockan 9–16.

Då får du stå på den delen av torget som är mellan fontänen och parkeringen på Kyrkogatan. Du behöver också kontakta kommunens kontaktcenter.

Då ska partiet söka ett polistillstånd och kommer få en särskild plats att stå på.

Fördjupning

Relaterade sidor

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?