Utbildningschef slutar

Publicerad 2019-09-19

Utbildningsförvaltningens chef Frank Stoor har kommit överens med sin arbetsgivare om att avsluta sin tjänst i Enköpings kommun.

Hans sista arbetsdag blir den 31 oktober. En ny förvaltningschef kommer att ta vid för att leda förvaltningens arbete vidare mot den politiska ambition för perioden 2020-2023 som arbetas fram under hösten.

Frank Stoor kom till utbildningsförvaltningen i Enköping som förvaltningschef i januari 2016. Han kom närmast från uppdraget som chef för utbildningsförvaltningen i Gävle. Dessförinnan har han arbetat som chef och rektor för olika utbildnings- och kulturverksamheter i flera kommuner. I grunden är han utbildad lärare.

– Det har varit några givande men också utmanande år här i Enköping. Jag har fått vara med och forma en gemensam utbildningsförvaltning av de tidigare skol- och utbildningsförvaltningarna. Det har inte alltid varit lätt men jag har trivts väldigt bra med mina medarbetare. Den utvecklingsresa som vi har gjort tillsammans har varit inspirerande, säger Frank Stoor.

– Nu har vi ny mandatperiod där nya arbetssätt ska formas under en ny nämnd. Hur jag än räknar blir jag inte yngre och därför kan det vara klokt att kliva av i början av denna resa istället för mitt i, fortsätter Frank Stoor.

Rekryteringen av Frank Stoors efterträdare påbörjas snarast. En tillförordnad förvaltningschef ska utses under tiden.

Enköping

Foto: Tina Engström