Chef för utbildnings-förvaltningen är utsedd

Publicerad 2019-12-17

Nu är det klart att Linda Lindahl blir förvaltningschef för utbildningsförvaltningen från den första januari.

Linda Lindahl gick in som tillförordnad förvaltningschef då Frank Stoor slutade under hösten. Hon har vikarierat på posten sedan den första november. Linda var en av de kandidater som deltog i rekryteringsprocessen av ny förvaltningschef och rekryteringsgruppens val har fallit på henne.

– Jag är glad att vi så snabbt har kunnat hitta en ny förvaltningschef för utbildnings- och arbetsmarknadsverksamheten. Bland många sökande är Linda Lindahl vårt självklara val. Hon är en modern ledare som kommer att kunna samla krafterna och leda verksamhetens utveckling i ett samhälle i snabb förändring, säger utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mats Flodin (M).

Linda själv kommenterar sitt val att acceptera jobberbjudandet med att hon har hunnit få inblick i arbetet under tiden som tillförordnad chef.

– Jag kan se att det här är ett arbete som jag kan leda, särskilt som jag har fått så fin stöttning av alla runtomkring. Många av våra processer var jag redan involverad i – byggandet nytt gymnasium till exempel – och nu får jag chansen att fortsätta det jobbet på en mer övergripande nivå.

Linda Lindahl har en bakgrund som lärare och grundskolerektor och kommer närmast från rollen som rektor för Westerlundska gymnasiet. Den rollen innehas för närvarande av Daniel Hellström som är tillförordnad gymnasierektor till den sista mars. Rekrytering av ordinarie gymnasierektor påbörjas snarast.

Enköping