Öppna förskolan flyttar till Enögla förskola

Publicerad 2019-12-19

Under sommaren 2020 flyttar Enköpings öppna förskolor till Enögla förskola.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutade under onsdagskvällen den 18 december att flytta den öppna förskoleverksamheten.

Idag samverkar Kråkans och Plutos öppna förskolor i Plutos lokal på Torggatan 4. Det beror på att Kråkans lokaler i västra Enköping behövde utrymmas tidigare i år på grund av problem med inomhusmiljön. Ett nytt gymnasium ska byggas intill dagens gymnasielokaler och då behöver öppna förskolornas lokal på Torggatan 4 utrymmas.

Ett antal alternativa lokaler i centrala Enköping har utretts för öppen förskola. Valet föll på Enögla förskola i stadsdelen Galgvreten som det bästa alternativet. De andra lokalerna är av olika skäl svåra att anpassa för förskoleverksamhet inom den korta tidsram som vi har att hålla oss inom.

Öppna förskolan kommer att få en egen del av lokalerna på Enögla förskola, vilket möjliggörs genom omflyttning inom Enögla förskolas verksamhet. Öppna förskolan kommer att få egen ingång och egen del av utomhusmiljön. Flytten sker under sommaren år 2020 eftersom det är lättast att flytta verksamheten då den är stängd för allmänheten.

Under nästa år kommer utbildningsförvaltningen att utreda om det finns möjlighet att åter ha två öppna förskolor inom kommunen.

Enköping

Foto: Per Groth