Öppna förskolan arrangerar barnvagnspromenader

Publicerad 2020-05-12

Under maj månad har öppna förskolan i Enköping börjat med barnvagnspromenader, ett uppskattat inslag hos både föräldrar och pedagoger.

​Tidigare under våren stängdes Enköpings öppna förskola och familjecentral på grund av spridningen av Covid-19-viruset.

För många föräldrar är öppna förskolan en viktig social plats, och personalen började fundera på om det fanns andra sätt för föräldrar och barn att träffas på. Det har nu mynnat ut i barnvagnspromenader där föräldrar och barn får chansen att umgås, men utomhus och med avstånd.

– Vi startade det här förra tisdagen och har haft runt 5 till 6 deltagare per gång. Vi är glada över responsen och märker att fler och fler får upp ögonen för det här, säger Lena Ferm, som är förskollärare och samordnare på Enköpings öppna förskola och familjecentral.

Viktigt att hålla avstånd

Inför varje promenad informerar personalen om de regler som gäller. Under promenaden ska man hålla avstånd, och är man sjuk ska man stanna hemma. Allt enligt Folkhälsomyndighetens råd.

För föräldrarna Isabel och Evelina har barnvagnspromenaderna varit en perfekt aktivitet i speciella tider.

– Det är jättekul, och skönt att få komma ut och träffa andra i dessa tider, säger Isabel innan Evelina fyller i.

– Det känns perfekt att få möta andra i samma situation och i ungefär samma ålder.

Öppna förskolans promenader arrangeras på vardagar kl. 10.00 och utgår från förskolans lokaler på Torggatan 4 i Enköping. Med på promenaden är pedagoger och kuratorer från Enköpings öppna förskola och familjecentral.

Håll koll på vilka dagar de promenerar på deras Facebook-sida.

Enköpings öppna förskola och familjecentral

Enköping