Lekplatser

Lekplatser är till för att barn i alla åldrar ska kunna leka och träffa varandra.

Enköping har många lekplatser för barn i olika åldrar och med olika intressen. För de mindre barnen ska det finnas lekplatser i närheten där barnet bor. Det ska också finnas en större lekplats i de olika stadsdelarna eller i tätorterna utanför staden.

De största och mest välkända lekplatserna är tänkta som utflyktsmål för hela familjen. De flesta lekplatser ansvarar kommunen för. Det kan också finnas lekplatser som din bostadsrättsförening eller samfällighet har ansvar för.

Vanliga frågor

Vilka stora lekplatser finns?

​Det finns fyra större lekplatser som riktar sig till barn i alla åldrar. Det är Öriket, Sämskarbogatans lekplats i Romberga, Skeppets lekplats i Gånsta och den nyanlagda Åkersholme nära Bergvretenskolan. Du hittar dem på kartan.

Kan ni laga utrustningen på lekplatsen?

Vad bra att du har sett det. Anmälen det till oss så kan vi komma och ordna med det som blivit fel.

Varför har ni tagit bort lekplatser?

Lekplatserna är av olika ålder och kvalitet. Därför håller vi på att se över hur lekplatserna i kommunen ser ut, om de är säkra och om de fungerar som ett trevligt ställe att träffas och leka på.

Vi är noga med att det ska finnas lekplatser för barn i alla åldrar. Vi vill att de små barnen ska kunna gå till en lekplats i närheten där de bor. Det ska också finnas lekplatser för olika åldrar spritt på olika ställen i kommunen.

Fördjupning