Bibliotek

På biblioteken kan du låna böcker, läsa tidningar eller surfa på internet gratis.

I Enköpings kommun finns tre bibliotek och en bokbuss. Det finns ett huvudbibliotek i centrala Enköping och två mindre bibliotek i Fjärdhundra och Örsundsbro. Dessutom finns en bokbuss och Boken kommer, en tjänst som levererar böcker hem till dig som på grund av hög ålder eller långvarig sjukdom inte själv kan ta dig till biblioteket. 

Vanliga frågor

​Det är gratis att låna böcker, ljudböcker och tidningar. Det enda du behöver är ett lånekort.

​Du kan låna om böcker på bibliotekets webbplats. Du kan också besöka ett bibliotek, ringa eller skicka e-post för att få hjälp med att låna om en bok. 

Läs mer om hur du lånar böcker på bibliotekets webbplats

Ja, via den kostnadsfria tjänsten ”Boken kommer”. Tjänsten kan du använda om du inte själv kan ta dig till biblioteket på grund av hög ålder, långvarig sjukdom eller funktionshinder. Du har tillgång till alla bibliotekets böcker, musiksamlingar, ljudböcker, storstilsböcker och tidskrifter. Kontakta Enköpings bibliotek och berätta vad du vill läsa. Böckerna levereras hem till dig av vår personal och efter en månad hämtas de tillbaka igen. Då kan vi när vi hämtar även lämna nya böcker.

Ja. Då gör du ett så kallat fjärrlån. Om boken finns på annan ort kan biblioteket låna in boken åt dig. Du kan antingen besöka något av biblioteken eller bibliotekets webbplats för att göra ett fjärrlån.

Läs mer om fjärrlån på bibliotekets webbplats

​Lånekort skaffar du på biblioteket, antingen genom att besöka något av biblioteken eller på bibliotekets webbplats där du ansöker om lånekort. När du ska hämta ut det måste du ha med dig din legitimation. Mer information om hur du skaffar lånekort finns på bibliotekets webbplats.

​Du gör det på bibliotekets webbplats med ditt lånekortsnummer eller personnummer och din pin-kod som du använder när du lånar.

Läs mer om hur du skapar ett konto på bibliotekets webbplats

​Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare även när det inte finns personal på plats. Det betyder att du har fler möjligheter att hitta tider att besöka biblioteket som passar just dig. Det första meröppna biblioteket öppnar i Örsundsbro den 21 september. Läs mer på bibliotekets webbsida.

Fördjupning

Relaterade sidor för bibliotek

Relaterade dokument för bibliotek

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?