Konsthallar och offentlig konst

I en konsthall visas utställningar för att få fler att bli intresserade av konst. Kommunens offentliga konst är till för alla och är ett naturligt inslag i människors miljö.

I Enköpings kommun finns en konsthall med konst från vår tid. Konsthallen drivs av Enköpings konstförening och ligger i Tingshuset på Tullgatan 18. Konstföreningen arrangerar även föreläsningar, möten med konstnärerna som ställer ut, studieresor och studieverksamhet.

Det finns också ett konstfönster i Enköping där konst och kultur i olika format visas. Konstfönstret ligger i anslutning till biblioteket på Ågatan 29. Konstfönstret är öppet dygnet runt. 

I Enköpings kommun finns många olika konstverk. Du kan se och uppleva konstverken i parker, offentliga byggnader och kommunens verksamheter. 

Vanliga frågor

När är Enköpings konsthall öppen?

För aktuella öppettider för Enköpings konsförening besök deras webbplats: Enköpings konstförenings webbplats

Vad finns det för konstutställningar att besöka?

​För att se vilka konstutställningar som finns i Enköping kan du besöka evenemangskalendern eller Enköpings konstförenings webbplats.

Evenemangskalendern.
Enköpings konstförenings webbplats.

Hur stor är kommunens konstsamling?

Konstsamlingen består av cirka 1 400 konstverk och innehåller en variation av både stilar och tekniker. Konsten i samlingen visas i kommunens olika verksamheter. De verk som inte är utplacerade förvaras i Enköpings museums föremålsarkiv.

Fördjupning