Fjärdhundraland vinner Stora Turismpriset

Publicerad 2019-12-05

Fjärdhundraland ekonomiska förening vinner Stora Turismpriset 2019.

Stora Turismpriset delas årligen ut i till en aktör som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. Prissumma är på 100 000 kronor. 

I år gick priset till Fjärdhundraland med motiveringen: ”Fjärdhundraland har skapat ett arbetssätt där många små verksamheter tillsammans bildar en helhet utifrån platsens genuina förutsättningar. Här tas allas engagemang och kunskap tillvara för att skapa en hållbar helhet.”

– Det är fantastiskt roligt att få det här erkännandet nationellt. Det är faktiskt första gången Uppsala län vinner det här priset. Jag tror att vi kommer att ha stor nytta av det, både för att vi får större ekonomiska resurser och för att vi kan använda det i vår marknadsföring, säger Mats Thorburn, ordförande i Fjärdhundraland.

Läs mer

Läs mer om Fjärdhundraland

Läs mer om Stora Turismpriset 2019

Enköping

Fjärdhundraland - vinnare av Stora Turismpriset 2019. Från vänster Malin Zillinger, Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom Turism, Gunilla Nordlöf, gd Tillväxtverket, Mats Thorburn, Fjärdhundraland samt Jennie Nilsson, landsbygdsminister. Foto: Ulf Berglund