Nu börjar årets Hitta ut

Publicerad

Med Hitta ut-kartan i handen har du möjlighet att upptäcka Enköping med nya ögon. Nytt för i år är att föreningar kan delta kostnadsfritt i Friskvårdsutmaningen i jakten på checkpoints.

Hitta ut som nu arrangeras för femte året i Enköping har blivit ett populärt inslag och stunden när årets karta når brevlådan är numera ett bevis på att vår och sommar verkligen är på gång. På årets karta över Enköping finns det 200 checkpoints utplacerade. Hitta ut pågår mellan 29 april och 31 oktober. Låt sökandet börja!

Så funkar Hitta ut

  • Leta checkpoints med karta och eller med app i telefonen.
  • Öppet dygnet runt.
  • Motion för både kropp och knopp.
  • En aktivitet för alla, oavsett ålder och kondition.
  • Hitta ut drivs ideellt av orienteringsklubbar.

Friskvårds­utmaningen

En nyhet för i år är att föreningar kan vara med i Hitta ut Friskvårdsutmaning. Upplägget är att deltagaren registrerar sina checkpoints som vanligt, men om man är registrerad som förening så kommer föreningen också att få poäng. På det sättet kan föreningarna tävla mot varandra och bästa förening vinner ett pris.

Läs mer på webbplatsen för Hitta ut om Friskvårdsutmaningen

Både karta och app

Hitta ut finns som app där du kommer åt kartan och kan registrera checkpoints. Hitta ut kartan skickas också till samtliga hushåll i Enköping via Enköpings Posten. Skulle du vilja hämta en karta finns den på ett flertal platser.

Läs mer på webbplatsen för Hitta ut om var du kan hämta kartor till Hitta ut

Kom igång

För att kunna vara med i Hitta ut behöver man registrera ett konto.

Läs mer och skapa ett konto på webbplatsen för Hitta ut

Bild på orienteringskarta.

Foto: Svenska Orienteringsförbundet