Surfa gratis i flera av kommunens lokaler

Publicerad 2017-02-06

Pilotprojektet Enk-Open ger dig chansen att surfa gratis via trådlöst nätverk i flera utvalda kommunala lokaler.

Du kommer åt det fria trådlösa nätverket, så kallat wi-fi, i utvalda lokaler där kommunen har verksamhet och där det finns accesspunkter till kommunens nätverk.

Här är platserna där du kan surfa gratis från och med den 6 februari:

• Kryddgårdens träffpunkt
  • Enköpings bibliotek
  • Idrottshuset
  • Enköpings museum
  • Komvux, B-huset
  • Enöglaskolan och Munksundskolan
  • Kommunhuset.

Så här ansluter du dig till Enk-Open

Du loggar enkelt in på nätverket som heter Enk-Open via ditt konto på Facebook eller Twitter och surfar fritt med din mobiltelefon, surfplatta eller bärbara dator.

• Leta upp nätverksnamnet Enk-Open i listan bland trådlösa nätverk och välj Anslut.
  • Öppna sedan valfri webbläsare. Du kommer nu automatiskt till en inloggningssida.
  • Välj om du vill logga in med Facebook eller Twitter.
  • Du är nu ansluten och omdirigeras till www.enkoping.se.

Nyligen skrev kommunen dessutom under ett samverkansavtal med IP-Only för utbyggnad av bredband i hela kommunen.

– Nu tar vi ännu ett steg för att förverkliga digitalt som norm i vår kommun genom bättre tillgänglighet till gratis wi-fi, säger kommunstyrelsens ordförande Helena Proos (S).

Efter åtta veckor utvärderar kommunen resultatet av pilotprojektet Enk-Open.

Har du frågor?

Kontakta Christer Vikström, projektsamordnare på Enköpings kommun.
E-post: christer.vikstrom@enkoping.se

Informationsskylten för öppet nätverk på Enköpings bibliotek.

Foto: Erik Eklund