Fyra Mälarstäder har presidieträff i Enköping

Publicerad 2018-01-08

Den 10 januari träffas Fyra Mälarstäder i Enköping för att prata om klimat, service och nästa steg i det regionala samarbetet.

2018 är det Enköping som tagit över stafettpinnen för Fyra Mälarstäder, ett samarbete som även Västerås stad, Strängnäs kommun och Eskilstuna kommun är med i.

– Nu har vi startat arbetet inom alla punkter i vår gemensamma avsiktsförklaring, säger kommunstyrelsens ordförande Helena Proos (S).

– På den här träffen vill vi stanna upp och reflektera över de projekt som är igång och diskutera hur vi kan fördjupa samarbetet ytterligare. Vi vill inte bara sätta igång projekt för samarbetets skull, utan vårda dem och få ut ännu mer effekt för kommuninvånarna.

På presidieträffen i Enköping onsdagen den 10 januari diskuteras bland annat:

• Samarbetet – hur har det vuxit fram och vad är nästa steg?
  • Klimat – förankring av förslag till handlingsplan
  • Service – nya samarbeten inom servicefunktionerna.

Medarbetarna gör egna samarbeten

Många samarbetsprojekt inom Fyra Mälarstäder har vuxit fram på initiativ av medarbetarna i de fyra kommunerna.

– Det är en enorm styrka som visar att medarbetarna ser ett verkligt värde i att göra saker tillsammans med andra, för att gemensamt göra vardagen bättre för kommuninvånarna, säger kommunstyrelsens ordförande Helena Proos (S).

Vad är Fyra Mälarstäder?

Fyra Mälarstäder är ett samarbete mellan kommunerna Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås. Kommunerna ligger i en tillväxtregion med cirka 325 000 invånare och 16 000 företag, och Fyra Mälarstäder jobbar för att det ska bli ännu bättre att bo, studera, arbeta och leva i regionen.

Fyra Mälarstäders logotyp