Isabell L. Eklund blir ny chef för kommunstyrelsens förvaltning

Publicerad 2018-01-16

Kommunstyrelsens samlade förvaltning får Isabell L. Eklund som gemensam förvaltningschef. Det beslutade kommunstyrelsen i dag den 16 januari.

Under senare delen av hösten sökte kommunen en gemensam förvaltningschef till kommunledningskontoret och serviceförvaltningen, de två förvaltningar som arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen.

Nu har Isabell L. Eklund erbjudits tjänsten, i hård konkurrens med externa sökanden. Isabell är i dag biträdande chef för plan- och exploateringsavdelningen, och har tidigare varit chef för bygglovsavdelningen.

Helhetsgrepp

– Isabell blir en viktig del i vår utvecklingsresa, där vi vill ta ett helhetsgrepp om frågor och därmed göra det ännu bättre för dem vi är till för. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Isabell och alla andra för att vi ska nå dit vi vill, säger kommundirektören Peter Lund.

Isabell är glad över att ha fått förtroendet.

– Uppdraget känns spännande med tanke på den utvecklingsresa som hela kommunen befinner sig i. Vi växer och förväntningarna på oss ökar, och jag vill hjälpa till att utveckla kommunen och själv fortsätta utvecklas i Enköping.

– Vi kan ständigt förbättra oss när vi hela tiden tar små steg och kan leverera bättre stöd, service och styrning till hela organisationen. På så sätt hjälper vi verksamheterna att ännu bättre motsvara invånarnas förväntningar. Just därför är det extra roligt att få arbeta med både serviceförvaltningen och kommunledningskontoret, säger Isabell L. Eklund.

Karriär i kommunen

Kommunalrådet Helena Proos (S) gläds över Isabells karriärsresa.

– Jag är stolt över att det finns så kompetenta medarbetare i vår egen organisation, och att vi vågar satsa på dem. Vi vill att alla ska kunna utvecklas och göra karriär i kommunen, säger hon.

Tillträder den 1 april

Om allt går som planerat tillträder Isabell sin nya tjänst den 1 april. Hon kommer börja med att lära känna förvaltningarnas områden, chefer, medarbetare och verksamheter.

– Alla tre intervjugrupper var eniga om att erbjuda Isabell tjänsten. Vi är övertygade om att hon har de egenskaper som behövs för uppdraget, och hennes sätt att leda stämmer väl överens med kommunens ledningsfilosofi, säger Peter Lund.

Isabell L. Eklund leder ett möte vid ett bord med kollegor runt om sig, en bredvid sig och två med ryggen mot kameran. Hon håller en penna mot en karta på bordet.

Isabell L. Eklund är ny förvaltningschef. Foto: Thomas Henrikson