Lotta Tronêt blir ny vård- och omsorgschef

Publicerad 2018-05-02

Efter sommaren heter kommunens vård- och omsorgschef Lotta Tronêt. Hon kommer närmast från en roll som verksamhetschef inom Västerås äldreomsorg.

​I Västerås har Lotta Tronêt sedan 2011 ansvarat för särskilda boenden och korttidsverksamheter. Hon har också under en kort period vikarierat som direktör för Västerås stads vård- och omsorgsförvaltning.

Lotta Tronêt börjar sin nya tjänst den 20 augusti, då hon efterträder tillförordnade förvaltningschefen Iréne Hansson.

– Vi är väldigt glada över att ha klart med Lotta. Hon har lång erfarenhet inom vård och omsorg och besitter de egenskaper och kvaliteter vi vill se hos chefer i kommunen. Hon är kommunikativ, ser helheter och är bra på att bygga starka arbetsgrupper, säger kommundirektören Peter Lund.

I Västerås stad har Lotta Tronêt jobbat sedan 1992, först som arbetsterapeut och sedan även som enhetschef för kommunrehab och utvecklingsledare.

Porträttbild på Lotta Tronët