Fyra Mälarstäder träffas i Enköping den 16 maj

Publicerad 2018-05-11

Onsdagen den 16 maj har Fyra Mälarstäder gemensamt kommunstyrelsemöte i Enköping, med fokus på bland annat service och kollektivtrafik.

– Det är en ära att få vara värd för den här träffen. Att arbeta tillsammans skapar nya möjligheter för oss att möta kommunernas utmaningar, säger Helena Proos (S), kommunstyrelsens ordförande i Enköping.

Fokusområden under 2018

Fyra Mälarstäder är ett samarbete mellan kommunerna Enköping, Strängnäs, Västerås och Eskilstuna. Under 2018 finns tre fokusområden, som också kommer stå i fokus på mötet i Enköping:

• fördjupat samarbete inom servicefunktionerna
  • gemensamma gränssnitt mot kollektivtrafikmyndigheterna
  • nästa steg i arbetet för att få en gemensam utvecklingsplan

Positiva resultat genom 4M

Kommunerna har tillsammans en mycket stark tillväxt, och det gemensamma arbetet har gett flera positiva resultat. Till exempel har ett antal företag gjort nya och stora etableringar i regionen.

– Nu måste vi se till att kollektivtrafiken gör att man kan ta sig till arbetsplatserna från alla fyra kommuner, så vi får en större tillgänglig arbetsmarknad, säger Helena Proos.

En annan utmaning är att säkerställa platser i förskolor och skolor.

– Här tittar vi tillsammans på hur vi kan utveckla våra samhällsfastigheter, säger Helena Proos.