Enköpings kommun hissar trans- och regnbågsflaggan

Publicerad 2018-05-17

Onsdagen den 17 maj flaggar Enköpings kommun för att uppmärksamma de svårigheter, våld och förtryck HBTQ-personer runt om i världen får utstå.

Det är andra gången som kommunen flaggar under IDAHO-dagen, International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia, som infaller den 17 maj. Den 17 maj valdes för att det var på den dagen år 1990 som WHO, World Health Organization, slutade att klassa homosexualitet som en sjukdom.

– Enköping har höga ambitioner att vara en HBTQ-vänlig kommun. Landstingets HBTQ-certifieringen av lasarettet och att vi i kommunen prioriterat certifieringen av vår elevhälsa är två viktiga exempel. Arbetet mot homo, -bi-och transfobi är viktigt och får inte glömmas bort, säger kommunalrådet Helena Proos (S).