Oförändrat betyg för Enköpings företagsklimat

Publicerad 2019-05-21

Enköpings kommun får ett oförändrat sammanfattande betyg av de lokala företagen i undersökningen som Svenskt näringsliv presenterade i dag.

3,4 av 6 i betyg

Enköpings kommun får 3,4 i ett sammanfattande omdöme på företagsklimatet. Skalan går mellan 1-6 där 1 är dåligt och sex är utmärkt.

– Vi vet att vi på rätt väg men att vi samtidigt har en bit kvar på vår resa för att underlätta och förenkla för företagarna. Vi har jobbat intensivt med vårt förbättringsarbete under 2018. Vi hör att företagen märker av en skillnad men vi vet också att det tar tid innan ett så pass omfattande förbättringsarbete slår igenom i mätningar och rankingar, säger Cecilia Lööv, näringslivschef.

Satsningar för att underlätta

Enköpings kommun arbetar med flera olika satsningar för att underlätta det lokala företagsklimatet.

• Införande av e-tjänster inom bygglov, digital bokningskalender och tydligare information på kommunens webbplats.
  • Öppet hus för bygglov och avlopp.
  • Startmöten för att hjälpa företagaren att göra rätt från början.
  • Mötesformen Dukat bord där företagare får träffa tjänstemän från kommunens olika myndighetsområden vid ett och samma tillfälle.

Om mätningen

Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner har genomförts sedan slutet av 90-talet. Totalt är det närmare 31 000 företag i landet som svarat och i Uppsalaregionen är det 1116 företag.

Läs mer om undersökningen.

För mer information:

Cecilia Lööv, näringslivschef