Kommundirektör Peter Lund lämnar för nya utmaningar

Publicerad 2019-05-22

Efter fyra år i Enköpings kommun väljer kommundirektör Peter Lund att lämna Enköping för nya utmaningar.

– Mina år i Enköping har varit fantastiska. Kanske de bästa i mitt yrkesliv. Jag har fått vara med och driva så många stora frågor och har inspirerats av alla som vill utveckla Enköping. Men jag känner ändå att det är dags för någon annan att ta över, säger Peter Lund.

Peter Lund kom till Enköping från en motsvarande funktion i Heby kommun. Han har många års erfarenhet av höga chefsbefattningar i kommunal verksamhet. Men någon ny tjänst av den karaktären är inte aktuell i dagsläget.

– Nej, nu vill jag testa något annat. Jag är alltför nyfiken för att inte prova nya saker. Tillsammans med en partner i Stockholm kommer jag därför att starta ett företag. I företaget hoppas jag kunna dra nytta av mina kunskaper inom offentlig sektor, säger Peter Lund.

Peter Lund har tre månaders uppsägning och lämnar sin anställning i Enköpings kommun i augusti.

– Jag hade gärna sett att Peter hade stannat ytterligare några år i Enköping. Han är uppskattad såväl för sin kompetens som sin personlighet både inom som utanför organisationen. Men nu har han meddelat att han vill göra något annat och jag önskar honom förstås all lycka i det. Inom kort utser vi en tillförordnad kommundirektör och drar samtidigt igång rekryteringsprocessen för att hitta Peters ersättare, säger Ingvar Smedlund, kommunstyrelsens ordförande.

Frågor?

Peter Lund, kommundirektör