Pia är vår nya brotts- och drogsamordnare

Publicerad 2020-03-10

Sedan den 2 mars är Pia Johnson kommunens brotts- och drog­samordnare.

Hon har efterträtt Carl Gynne som har slutat på Enköpings kommun.

I rollen som brotts- och drogsamordnare kommer Pia Johnson att arbeta med kommunens brotts- och drog­förebyggande arbete på en strategisk nivå. Hon kommer bland annat att vara delaktig i Tryggare Enköping, medborgarlöftet som har tecknats mellan kommunen och polisen och i den nationella ANDT(S)-strategin (Alkohol, Narkotika, Doping, Tobak, Spel) i samarbete med Länsstyrelsen i Uppsala.

– För mig handlar det mycket om att ha en övergripande kunskap om olika verksamheters kärnuppdrag och vad i uppdraget som verkar förebyggande. Det är viktigt att de olika verksamheterna samverkar där det finns ett behov och en vinst. Var och en är duktig på sitt område, men om vi arbetar samordnat blir arbetet mer kraftfullt, säger Pia Johnson.

– Det känns väldigt inspirerande att komma hit i den här rollen till Enköpings kommun. Här finns en inarbetad struktur för arbetet. Enköpings kommun ligger generellt långt fram vad gäller det förebyggande arbetet samt med den interna och externa samverkan med olika partners.

Rollen som brotts- och drog­samordnare ligger under socialförvaltningens organisation, men funktionen är ett stöd för det brotts- och drogförebyggande arbetet i hela kommunen.

Om Pia Johnson

Pia kommer närmast från en tjänst som polis och brottsförebyggare i Avesta kommun. Hon har arbetat brottsförebyggande, både operativt som områdespolis och strategiskt som kommunpolis. Tidigare har hon bland annat arbetat i lokalpolisområde Enköping/Håbo och har då arbetat nära Carl Gynne som hon nu efterträtt.

Ålder: 54 år
Bor: Sala
Familj: gift och tonårsförälder
Intressen: gillar hockey, golf och att hänga med familjen