Vuxenutbildning i Enköping

Enköpings kommun erbjuder vuxenutbildning för dig som bor i kommunen och vill studera på grundläggande eller gymnasial nivå. En del kurser kan du läsa på distans. Vi erbjuder utbildning inom Komvux, svenska för invandrare (SFI), komvux som särskild utbildning (Lärvux) och inom Yrkeshögskolan (YH).

Slutbetyg - nya regler efter 1 juli 2021

Vi flyttar till nya lokaler i mars

Den 12 mars flyttar hela Vuxenutbildningscentrum ut från Korsängsgatan 12, för att flytta in i nya lokaler på Östra Järnvägsgatan 10. Det innebär att hela Komvux, Svenska för invandrare, receptionen, integrationsenheten samt alla studie- och yrkesvägledare kommer att finnas på den nya adressen.

De nya lokalerna kallas för Kompetensmagasinet.

Under rubrikerna nedan hittar ni information om hur flytten påverkar öppettider och de olika verksamheternas undervisning.

SFI – Svenska för invandrare

Undervisningen fortsätter på distans tills vidare. SFI stänger på Korsängsgatan 12 den 8 mars och den 29 mars flyttar SFI in i de nya lokalerna, men även då fortsätter undervisningen vara på distans. Behöver du närvarointyg kontaktar du din lärare via Teams eller e-post.

Komvux

Alla lektioner på Komvux fortsätter på distans.

Specialpedagogerna

Specialpedagogerna kommer finnas på Korsängsgatan 12 fram till den 10 mars. Från och med den 17 mars finns specialpedagogerna i skolans nya lokaler på Östra järnvägsgatan 10.

Receptionen

Receptionen är öppen på Korsängsgatan 12 fram till och med den 12 mars. Receptionen är sedan stängd för både besök och telefon mellan den 13 och 16 mars. Under den perioden kan inte heller studieintyg utfärdas. Om du behöver studieintyg inom kort ska du alltså skaffa det innan 12 mars.

Den nya receptionen öppnar i de nya lokalerna på Östra Järnvägsgatan 10 den 17 mars.

Öppettider för receptionen på Östra Järnvägsgatan 10 från och med 17 mars:

Vardagar 08.00 – 12.00
E-post: expedition.komvux@enkoping.se
Telefon: 0171 – 62 53 77
Telefontid: tisdag till torsdag 13.00-14.30.

Studie- och yrkesvägledning (SYV)

SYV har stängt för flytt den 22 till 23 mars och öppnar igen 24 mars efter 13.00. Telefontiden den 22 mars är inställd. Du bokar som vanligt tid med våra studie- och yrkesvägledare via vår webbplats.

Ansökningsblanketter

Önskar du ansökningsblanketter under perioden då receptionen är stängd? Den 15-16 mars kommer det att finnas ett bord i huvudentrén på Korsängsgatan 12 där du kan hämta blanketter.

Integrationsenheten

Integrationsenheten har helt stängt för besök och telefonsamtal fredag 12 mars, måndag 15 mars samt tisdag 16 mars. Du når integrationsenheten på e-post: integrationsenheten@enkoping.se

Information om distansstudier på grund av corona

Vi fortsätter ha distansundervisning under våren tills nya rekommendationer kommer, detta genom vår lärplattform Teams. Men för vissa kurser kommer du ibland behöva komma till skolan. Din lärare ger dig mer information.

På sidan enkoping.se hittar du aktuell information om hur Enköpings kommun hanterar spridningen av coronaviruset.

Informationssida om coronaviruset på Enköpings kommuns webbplats