Ansök till kurser

Vill du ansöka till en kurs gör du det digitalt här nedan, i två steg.

Följ instruktionerna nedan när du ansöker till en kurs. Tänk på att du först måste skapa ett inloggningskonto INNAN du ansöker. Om du redan har ett inloggningskonto kan du gå direkt till steg 2.

Komvux kursutbud nedan

med lektioner på dagtid

Ansök senast


Period 4

18 mars - 24 maj, vecka 12-21

14 februari


Studerar du nu och vill läsa en sommarkurs på distans?

Läs mer här och ansök senast den 17 april på en blankett.

Kursutbudet för hösten 2019 är ännu inte klart.
Vi meddelar här när webbansökan öppnar!

  • Har du behov av att läsa andra kurser eller på distans med självstudier? Kurser som inte finns i Komvux utbud, kan i vissa fall erbjudas som distansutbildning på Hermods, men möjligheterna är begränsade. Vi beviljar bara kurser som behövs för behörighet till vidare studier. Du ser distanskurserna i webbansökan, när du har loggat in. Gör steg 1 och steg 2 nedan för att göra en ansökan. Vi använder inte blanketter längre. Läs mer här.
  • Vill du ha hjälp att göra ansökan? Läs mer här.

1. Skapa konto

Du måste först skapa ett inloggningskonto innan du kan söka till en kurs. Detta gäller för nya elever och för de elever som ansökt om inloggningskonto för mer än 43 veckor sedan. Obs! För att skapa ett konto måste du ha en giltig e-postadress.

Skapa ett nytt inloggningskonto

Glömt mitt lösenord

Om du har ett konto men har glömt lösenordet klickar du på länken nedan. Skriv in personnnummer och klicka på "Skicka". Nu skickas lösenordet till den e-postadress du angav när du skapade kontot. Får du inget mail betyder det oftast att ditt konto inte längre finns. Ett konto kan bara vara aktivt i 43 veckor.

Jag har glömt mitt lösenord

2. Ansök till kurs

Logga in för att ansöka till en kurs. Du måste bifoga dina betyg till din ansökan och du måste följa antagningsreglerna. Antagningsbesked/kallelse skickas via e-post två veckor före kursstart. Du kan följa din ansökan via ditt användarkonto på webbansökan.

Ansök till en kurs / Logga in i webbansökan
Info om hur du bifogar betyg vid ansökan
Komvux antagningsregler

Särskild prövning

Om du saknar betyg i en kurs, behöver komplettera eller vill höja ditt betyg på en betygssatt kurs, kan du göra en särskild prövning. Det innebär att du på egen hand läser in kursen och sedan träffar en lärare 1-2 dagar för att redovisa dina kunskaper, oftast både muntligt och skriftligt.

Särskild prövning

Kontakt

Adress: Korsängsgatan 12
Telefon Kontaktcenter: 0171-62 50 00
E-postadress: expedition.komvux@enkoping.se
Frånvaro Komvux: franvaro.komvux@enkoping.se
Frånvarotelefonsvarare: 0171-62 54 04