Studie­vägledning

Du som är folkbokförd i Enköpings kommun kan boka tid med en studie- och yrkesvägledare (SYV) på Komvux. Vi ger dig stöttning att fatta välgrundade beslut om framtiden. 

Kortare frågor

Det finns olika sätt att kontakta oss på. Det beror på vilken slags fråga du har. Vill du beställa betyg och intyg? Få hjälp att ansöka till kurser och utbildningar? Vidimera betyg eller intyg? Eller har du andra enklare frågor kring kurser och kursstarter?

Skicka mejl

Mejla på e-postadress: syv.komvux@enkoping.se

Ring

  • Måndag klockan 10-11 och torsdag klockan 11-12.

Ring oss på telefonnummer: 0171-62 72 50

Träffa SYV för kortare frågor - tillfälligt ersatt av telefontid

I vanliga fall kan du träffa en studievägledare i receptionen mellan klockan 10.00-11.00 på måndagar, för kortare frågor och hjälp med ansökan. Den fysiska träffen är inställd måndagarn och ersätts med telefontid på telefonnummer 0171-62 72 50 klockan 10.00-11.00.

Studieplan

Alla som studerar på Komvux har en individuell studieplan. Den ska visa hur du ska ta dig till målet. Det är du själv som sätter målet för dina studier. Studievägledaren kan hjälpa dig med att göra en studieplan. 

Boka tid för samtal

På grund av risk för smittspridning har studie- och yrkesvägledningen stängt för fysiska bokade besök, vi kommer i stället ringa upp dig på din bokade tid. Har du en kortare fråga ringer, eller mejlar du oss. Se information under rubriken "Kortare frågor" högre upp på sidan.

Observera: Studie- och yrkesvägledaren ringer upp dig på din bokade tid. Studie- och yrkesvägledarna kommer behöva se dina betyg för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Nya bokningsbara tider till studie- och yrkesvägledarna släpps på onsdagar varje vecka.

Använd bokningsverktyget med webbläsaren Chrome eller Microsoft Edge. Det funkar inte med Internet Explorer

Vilken tid ska jag boka?

Vägledningssamtal 45 minuter

Ett vägledningssamtal är ett längre samtal. Vi pratar om dina intressen och egenskaper för att komma fram till ett passande studie- och yrkesval för dig. Få hjälp med att hitta information, yrken och behörighetskrav.

Planering för slutbetyg/ gymnasieexamen 45 minuter

Om ditt mål är att få ett examensbevis eller läsa in för att få ett slutbetyg är det viktigt med en långsiktig planering tillsammans med en studievägledare.

Hjälpa till med studieplanering pågående studier 45 min

Om du redan studerar, men är osäker vilka kurser du ska välja här näst bokar du en tid med våra studievägledare. Eller när du har gjort en webbansökan och Antagningsenheten behöver mer information om dina studieval bokar du en tid hos studievägledarna så hjälper de dig.

Ansökan till andra kommuner samt övriga yrkesutbildningar 45 min

Om kursen du vill gå inte finns hos oss i Enköping kan du ansöka till en annan kommun. Studievägledarna hjälper dig med ansökan.

Har du inte möjlighet att boka i vårt bokningssystem kontaktar du receptionen.

Avboka tid

Om du inte kan komma på den bokade tiden - ring till Kontaktcenter, telefonnummer 0171-62 50 00 eller skicka e-post till syv.komvux@enkoping.se.

Så här förbereder du dig inför samtalet

  • Vi behöver se dina betyg och eventuellt andra viktiga handlingar. Studievägledaren behöver se dem för att ge dig rätt hjälp. Du kan scanna in dina betyg och skicka dem till syv.komvux@enkoping.se eller lämna dina betyg i brevlådan utanför receptionen på Korsängsgatan 12, plan 2.
  • Skriv gärna ned dina frågor.