Examensdag och jubileum

Publicerad

Den 6 december firade vi av vår 15:e avgångsklass Trädgårdsmästare. Samtidigt så passade vi på att tacka av Lena Månsson och fira att Yrkeshögskolan i Enköping fyller 20 år 2018. Nu stänger vi för julledighet och är åter den 7 januari.

Det var en festlig eftermiddag när vi firade av våra studenter som tog sin examen som Trädgårdsmästare och skolans 20-års jubileum.

2003 gick startskottet för den första Trädgårdsmästarutbildningen vid Yrkeshögskolan, tidigare KY i Enköping.

Grunden lades av Lena Månsson och dåvarande stadsträdgårdsmästare Stefan Mattson, två otroligt hängivna och dedikerade människor som såg behovet och nyttan i att utbilda personer inom växtkunskap, arbetsledning och grön näring för att möta branschens behov av kvalificerad arbetskraft.

Hans Hellberg dåvarande chef vid KY i Enköping såg möjligheterna av att kunna erbjuda en trädgårdsutbildning i staden. Med KY:s stöd för projektet skapades förutsättningar för att det skulle gå att erbjuda trädgårdsutbildning inom dåvarande KY, kvalificerad yrkesutbildning på eftergymnasial nivå.

Resten är historia.

I februari startar den 17:e Trädgårdsmästarklassen, en utbildning som blivit Yrkeshögskolans populäraste utbildning både bland sökande och ute i branschen.

Lite mer än 350 studenter har passerat genom klassrummen under åren och många av dem möter idag nya studerande på LIA ute i arbetslivet eller som nyrekryterade kollegor. Studenterna anses som oerhört eftertraktade på arbetsmarknaden med särskilt goda kunskaper inom växtkunskap och arbetsledning och utbildningens varumärke anses starkt.

Ibland tar livet nya vägar och samtidigt som examensfirandet passade vi även på att tacka Lena för allt hennes arbete och engagemang som hon lagt ner för att forma utbildningen till vad den är idag när hon går vidare mot nya utmaningar.

Hans Hellberg, tidigare chef vid YH när KY i Enköping Trädgårdsmästarutbildningen startade höll ett uppskattat tal dagen till ära.

Stort grattis till alla studenter som så väl förtjänat era examensbevis, tack till Lena och till alla gäster som gjorde dagen till ett värdefullt minne!

Enköping