Nystart för praktisk trädgårdsutbildning

Publicerad

Den 2:a september räknar vi med att starta en ny omgång av den praktiska 50-veckorsutbildningen på gymnasienivå i samarbete med Vuxenutbildningscentrum, VUC.

Utbildningen riktar sig till dig som har fyllt 18 och söker en yrkesutbildning med goda möjligheter till arbete inom gröna näringar. Utbildningen är inriktad på skötsel och anläggning men berör även grunder i växtkunskap, odling, beskärning och en del maskinkunskap. Du får under utbildningen möjlighet att ta motorsågskort samt lära dig att hantera röjsåg.

Utbildningen fokuserar på det praktiska genomförandet och ni vistas mycket utomhus för att praktiskt få öva och utföra alla uppgifter som kan vara aktuella i en framtida yrkesroll. Utbildningen varvas även med arbetsplatsförlagt lärande, APL, där du får chansen att knyta kontakt med framtida arbetsgivare.

För att ansöka så går du till fliken för utbildningar och slussas sedan vidare till Komvux ansökningssida.

För att söka till utbildningen ska du vara bosatt i Enköpings Kommun eller få ett beviljande från din kommun att läsa en Yrkes-vux utbildning i Enköping. Dessa frågor tar du upp med din studie- och yrkesvägledare, SYV.

Välkommen!

Enköping