Fridegårds-
parken

En park med vattenspel och plats för vila.

Om parken

Fridegårdsparken är mångas favorit. En park mitt i stan som man lätt kan slinka in i och låta sig omslutas av. Parken är en av stadens fickparker. Det vill säga det är en liten park omgärdad av en klippt häck, med frodig grönska som ger en tydlig rumskänsla.

I Fridegårdsparken kan du botanisera bland många olika arter. Här finns alltifrån exotiska träd som kentuckykaffe och korstörne till katsuror och paradisbuskar. Ett litet porlande vatten i kombination med yppiga perenner och klematissmyckad pergola förstärker upplevelsen av stillhet och ro. Här kan du se småfåglar som kommer för att dricka vatten, fjärilar som fladdrar bland dagliljor och nävor och kanske en igelkott bland snåren.

Parken blev renoverad år 2021.

Parken har fått sitt namn efter författaren Jan Fridegård (1897–1968) som bodde i Enköping under sin livstid. Statyn i brons, föreställande Fridegård, är skapad av Rune Rydelius (född 1946).

Planskiss och växtförtecking

Bildgalleri

Foto på en staty utanför Fridegårdsparkens ingång. Statyn föreställer Jan Fridegård som sitter lutad mot en sten. Bakom statyn syns ingången till parken.
Bild tagen inne i Fridegårdsparken under hösten. I förgrunden på marken syns höstlöv, i bakgrunden syns växter och parkmöbler som står inuti parken.

Hitta hit

Adress: Badhusgatan