Rådhus­gården

En örtagård med anor

Om parken

Rådhusgården ligger mellan Rådhusgatan och Kyrkogatan. Det är en modern kryddträdgård med allt ifrån pepparrot till timjan och lavendel.

Du hittar bland annat gamla och mer moderna örter för olika ändamål, exempelvis mediciner, kosmetika, växtfärgning och matlagning.

Tack vare det varma och skyddade läget går det att odla valnöt, mullbär och äkta kastanj, som annars inte är härdiga här.

Planskiss och växtförtecking

Bildgalleri

Foto på Rådhusgården under sommaren. I bilden syns en vacker parkbänk som går hela vägen runt ett stort träd. I bakgrunden syns fler parkmöbler, en ingång till parken med ett valv samt en plantering med Dr. Westerlunds pelargoner.
Foto taget i Rådhusgården under sommaren. I bilden syns en plantering som ligger längs med ett grönt staket. I planteringen syns en mängd olika typer av växter. Klätterväxter, perenner och olika typer av gräs växer i planteringen.
Foto från Rådhusgården på sommaren. På bilden syns ett fruktträd i en rolig form. Framför trädet växer storbladiga växter och bakom trädet syns ett grönt staket.

Hitta hit

Adress: Rådhusgatan