Stödgrupper för barn

Vi erbjuder stödgrupper för barn och unga i Enköping. Där man får prata med andra som är i samma situation. Det är ofta barn som lever med föräldrar som är skilda, missbrukar eller har psykisk ohälsa.

Hanna och Theo

Hanna och Theo är en stödgrupp som riktar sig till barn i åldern 8–12 år med separerade föräldrar i konflikt. Syftet är att ge barnet möjlighet att sätta ord på sina tankar och känslor samt hitta verktyg för att lättare kunna hantera sin situation.

Vi träffas i grupp med 4–8 barn för att visa att barnet inte är ensamt om att ha föräldrar som är i konflikt med varandra. Vi bjuder på fika och det kostar ingenting att vara med.

Hösten 2023

Vi träffas på Blomstra på Linbanegatan varje vecka på tisdagar klockan 15–17 vid fem tillfällen. Start vecka 45.

Tillfällen:

  • 7 november
  • 14 november
  • 21 november
  • 28 november
  • 5 december

Anmälan 

Anmäl dig till Emma Öhrn Sinnerstad.

Stödgruppen Hoppet

Hoppet är för dig som är barn till föräldrar i missbruk eller med psykisk ohälsa. Här får du möjlighet att prata i grupp med andra barn i samma situation tillsammans med våra gruppledare. Att sätta ord på dina tankar och känslor kan hjälpa dig att må bättre.

Vi fikar tillsammans och tanken är att vi ska ha roligt även om vi pratar om svåra saker. Allt vi pratar om stannar i gruppen. Vi har tystnadsplikt och det kostar ingenting att vara med i Hoppet.

Hoppetgrupp hösten 2023

Den 18 oktober 2023 startar en stödgrupp för barn i ålder 9–12 år. Vi träffas på onsdagar klockan 16–18 på Skyttegatan 5, med uppehåll vid lov och studiedagar (cirka tio gånger).

Anmälan

Anmäl dig senast den 6 oktober. Om du som förälder eller vårdnadshavare har frågor är du varmt välkommen att kontakta någon av oss gruppledare.

Catarina Llull
E-post: catarina.llull@enkoping.se
Telefon: 0171-62 66 61

Evelina Boström
E-post: evelina.bostrom@enkoping.se
Telefon: 0171-62 57 72